Monday, March 8, 2010

Celoteh...

SINERGI '10...INTERFAME

Esok bermulanya program SINERGI '10...
program ni mengingatkan saya pada program INTERFAME dan KONVENSYEN USRAH kat Darul Quran....
dan program ni jugak menjadikan kerinduan pada adikberadik usrah UMMU SULAIM makin menjadi-jadi....

masih segar kenangan INTERFAME....dimana kami adikberadik berebut2 dengan sepupu usrah- PARADISE SEEKERS untuk mendapatkan tempat duduk hadapan...(bdk2 lagi masa tue)...
dan akhirnya kami berjaya....(^_^) maka xberpuas hati lar sepupu usrah kami... tp tak gaduh pun...dan sekarang.. semuanya menjadi kenangan...

moga Allah satukan hati2 kami walaupun berjauhan...dan alhamdulillah sekali sekala masih lagi dapat buat usrah online 3 negara... MESIR-JORDAN-MALAYSIA... (ini bermakna usrah DQ bkn setakat SEM 3 shja yer)

terima kasih pada NAQIBAH tersayang Along Nor Latifah Othman(mesir gak) dan angah Nurunnazurah Jalaluddin ( malaysia) .... dan adik beradik yg sama2 merasai suka, duka, sakit, pedih,gembira...Ude Erny Ermira, Alang Salwa, Anjang Fatihah, Ayong Rokhaizat, Ateh Nini, Ayang Sofiani, Anje Azyan, Adeq Mazawani, Acik Afiqah...

UMMU SULAIM sentiasa dekat dihati...usrah yg memprogramkan kembali diriku..


Seminar Kepimpinan dan Pengurusan Organisasi (SKPO)

Mula2 taraddud jugak...nak join ke tak program ni..hurm penyakit takut xbertempat mula meracuni supaya tidak join....tapi teringat pesanan abg ipar - abg Hafiz Mahmud supaya saya belajar betul2 ilmu kepimpinan sementara berada kat sini...sebut pasal takut ni...teringat kata2 kak Aisyah Ali (kini di Syria) pada saya: "awak ni Eiy, asyik takut jer"..masa tue saya menjadi setiausaha HEWI kepada beliau...S/U yg sntiasa takut...tapi beliau tak pernah jemu bagi nasihat...terima kasih kak Aisyah..

dan hari ini guru saya pesan..."bakal pemimpin jangan takut..kena berani"...

so pada sahabat2...Jom ramai2 kite join Seminar Kepimpinan dan Pengurusan Organisasi...

2 comments:

Nurunnazurah Jalaludin said...

saja2 angah search nama angah dekat google..xsangka ada orang sebut nama angah dlm ruangan ni..trmksh andak..terharu angah..wlupun jauh di mata,tapi tetap d hati..abadi kenangan selamanya..moga Allah merberkati hidup kita semua..ukhwah fillah till jannah..amin...

nurunnazurah jalaludin said...

saja2 angah search nama angah dekat google..xsangka ada orang sebut nama angah dlm ruangan ni..trmksh andak..terharu angah..wlupun jauh di mata,tapi tetap d hati..abadi kenangan selamanya..moga Allah merberkati hidup kita semua..ukhwah fillah till jannah..amin...

Firman Allah S.W.T
"Dan sesungguhnya akan Kami berikan cubaan kepadamu sedikit ketakutan, kelaparan, kekurangan harta, jiwa, dan buah-buahan. Dan berilah berita gembira kepada orang-orang yang SABAR"