Sunday, July 26, 2009

Sanah Helwah Anakanda

Pertama kali saya terlupa mengucapkan happy birthday kepada buahati, Anis Hasyiqin Harithah...sudah menjadi kebiasaan saya menjadi orang pertama yang wish besday ahli keluarga...tetapi kali ini saya yang menjadi 'ammah terakhir yang wish. situasi ini sudah menjadi tradisi keluarga, setiap kali tibanya hari lahir ahli keluarga. inilah yang mengikat kemesraan kami. (^_^)... Selamat Ulangtahun Kelahiran Buat Anakanda Anis Hasyiqin yg ke 8... Maafkan Alang terlewat wish...

2 comments:

Zul Kahar said...

JEMPUTAN MAKAN FREE – REZEKI DARI LANGIT

'Kami tidak mengutus seorang rasulpun melainkan dengan bahasa kaumnya supaya ia dapat memberi penjelasan dengan terang kepada mereka. Maka Allah menyesatkan siapa yang Dia kehendaki, dan memberi petunjuk kepada siapa yang Dia kehendaki. Dan Dia-lah Tuhan Yang Maha Kuasa lagi Maha Bijaksana.'
(AL QURAN – Ibrahim: 4)

'Dan sekiranya mereka Kami binasakan dengan suatu azab sebelum Al Quran itu diturunkan, tentulah mereka berkata: "Ya Tuhan kami, mengapa tidak Engkau utus seorang Rasul kepada kami, lalu kami mengikuti ayat-ayat Engkau sebelum kami menjadi hina dan rendah”.' (AL QURAN - Ta Ha: 134)

‘Hai ahli kitab, sesungguhnya telah datang kepada kamu rasul Kami, menjelaskan syariat Kami kepadamu ketika terputus pengiriman rasul-rasul, agar kamu tidak mengatakan: “tidak datang kepada kami baik seorang pembawa berita gembira, maupun seorang pemberi peringatan”. Sesungguhnya telah datang kepadamu pembawa berita gembira dan pemberi peringatan. Allah Maha Kuasa atas segala sesuatu’ (AL QURAN – Al Maidah: 19)

Kepada yang faham dengan jelas Al Quran dalam bahasa Melayu di atas maka anda secara automatiknya telah tersabit dengan rasul yang diutuskan Allah kepada anda kaum Melayu iaitu rasul Melayu di;

http://messengerofgodtoday.blogspot.com

Al Quran adalah rezeki dari langit yang diturunkan Tuhan. Maka kami hanya menyediakan hidangan rezeki yang diturunkan kepada kami in 'Local Malaysian Style', free of charge (FOC).

Hidangan yang kami sediakan adalah fresh sepanjang masa, segar, baru dan bukan bangkai, darah mahupun babi dan juga bukan yang disembelih selain nama Allah, serta di jamin halal di sisi Tuhan.

Blog kami adalah terbuka dan sentiasa terbuka (24hrs) bagi mereka yang fakir, yang miskin, yang kelaparan dan yang dalam perjalanan untuk mendapatkan makanan di dalamnya yang boleh dimakan bersama-sama, yang tak habis-habis dan yang mengenyangkan yang boleh membawa kepada kepuasan hati.

Perjalananku said...

assalamualaikum buat adkku..bgs la 2 dah start belajar dan 2..dlm masa 3 thn ni tuntutlah ilmu sebanyak mungkin di bumi yang barakah itu..teringat abg pada sabda Rasulullah s.a.w :
من سلك طريقا يطلب فيه علما, سهل الله له طريقا إلى الجنة
"sesiap yg memudahkan jalan seseorang untuk menuntuk ilmu, nescaya Allah akan memudahkannya jalan ke Syurga ".

begitu besarnya fadhilat orang yang membantu seseorang menuntut ilmu, apatah lagi kita semua di alam menimba ilmu pengetahuan..

kalau kita lihat di dalam kebanyakan hadis di dlm kitab2 hadis baginda Rasulullah s.a.w mengunakan kalimah " Yatlubu " iaitu mengali @ bersusah payah..dan ingatlah setelah segala kesusahan itu akan datang kemudahan.

Kolej Universiti Insaniah (KUIN)
Alor Star Kedah.
10.38am

www.hatinurani86.blogspot.com

Firman Allah S.W.T
"Dan sesungguhnya akan Kami berikan cubaan kepadamu sedikit ketakutan, kelaparan, kekurangan harta, jiwa, dan buah-buahan. Dan berilah berita gembira kepada orang-orang yang SABAR"